Buchta Be-BeNa těsto: 16 dkg cukru, 4 celá vejce, 16 dkg polohrubé mouky, polovinu prášku do pečiva. Na krém: 3 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 15 dkg másla. Dále: světlé sušenky Be-Be, rum na pokapání, čokoládová poleva: 25 dkg cukru, 10 dkg másla, 3 lžíce rumu, 2 lžic horké vody
Přisady na piškot zamícháme, vylijeme na vymaštěný a vymazaný plech a upečeme. Svaříme pudinky v jednom litru mléka. Do horkého zašleháme 15 dkg másla a vše nalijeme na upečený piškot. Vychladlé poklademe sušenkami Be-Be pěkně jednu vedle druhé a pokapeme rumem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na řezy.
Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm |