Bramborový kebabPro 6 porcí: 1 kg brambor, 2 plátky slaniny, 6 žampionů, 50 g másla, 6 malých cibulí, 3 párky, 250 g libového skopového masa
Část ze všech brambor (ty drobnější) oloupeme, povaříme tak, aby zůstaly ještě tuhé. Vodu slijeme. Mírně opečeme plátky slaniny a každý rozkrojíme na tři nebo čtyři kousky. Mírně podusíme cibuli, na kostky rozkrájené maso a párky. Předvařené drobné brambory, maso a párky na cibulce vloříme do kastrolu, přidáme houby. Polijeme rozpuštěným máslem a prudce opečeme do žlutohněda. Zvlášť uvaříme zbývající velké brambory. Po uvaření je rozkrájíme na plátky, keré rozložíme na talíře jako lůžko pro podávání kebabu.
Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm |