Valašské kúsky600 g vepřové kýty, 2 lžíce tuku, 200 g čerstvých hub, 2 dl kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce posekaného kopru
Z masa nakrájíme malé plátky, lehce je osolíme a vložíme do kastrolu s rozpuštěným horkým tukem. Kastol vložíme do předehřáté trouby, zakryjeme pokličkou a maso v mírné troubě dusíme. Měkké maso vyjmeme, do částí výpeku přidáme mouku a za stálého míchání přidáme a povaříme. Houby nakrájené na plátky podusíme na zbývající části výpeku a vložíme je do omáčky, kterou doplníme rozšlehanou kysanou smetanou a nadrobno posekaným koprem. Dochutíme octem a necháme krátce přejít varem. Maso rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm |